nl

Redenen om niet voor ihomer te komen werken

Uit 100 redenen om niet voor ihomer te komen werken.
berichten

Reden om niet bij ihomer te komen afstuderen:

Je zoekt een goed uitgewerkte afstudeeropdracht.

Je bent op zoek naar een goed uitgewerkte afstudeeropdracht. Zo eentje die al drie jaar op de plank ligt stof te verzamelen. Een opdracht die uitgedacht is en waar je zo aan kan beginnen. Als je die zoekt, kom dan niet bij ihomer.

 

Bij ihomer zijn we op zoek naar afstudeerders die met ons willen denken over een toffe afstudeeropdracht. Studenten die zelf ideeën hebben en die met ons daar invulling aan willen geven. Wij zijn op zoek naar mensen die initiatief nemen, niet bang zijn voor een uitdaging en graag met anderen samen willen werken.

 

Reden 17

Je werkt volgens vaste processen.

Je bent gewend om te werken volgens vaste processen gevuld met standaards. Je vindt het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kan uit staan en dat iedereen zich houdt aan de gemaakte afspraken. Je hecht veel waarde aan vastigheid en zekerheid. Je bent fan van structuur en wars van chaos. Alles moet op rolletjes lopen en wel op de rails die vooraf uitgezet is. Je begrijpt de waarde ervan en beperkt jouw activiteiten binnen de kaders die gesteld zijn. Als jij je herkent in deze gestructureerde aanpak dan is ihomer zeker niet de organisatie om bij te werken.

Bij ihomer geloven wij in diversiteit. Door niet alle neuzen dezelfde kant uit te hebben geeft het ons een beter beeld van wat er om ons heen gebeurd. Wij zijn nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en passen dat graag toe. Wij begrijpen het nut van standaarden, passen deze ook toe daar waar zinvol en vullen deze graag aan met nieuwe inzichten en ideeën. Wij omarmen het nieuwe en durven de gebaande paden te verlaten. Als jij net als wij nieuwsgierig bent en de durf hebt o het oude los te laten neem dan contact met ons op

Reden 24

Je bent doelgericht

Je floreert bij heldere doelstellingen en duidelijke stappenplannen. Je werkt bij voorkeur je overzichtelijke to do lijst in volgorde van prioriteit netjes af. Je weet graag van tevoren wat jouw target is. Alles wat je doet is erop gericht om aan die verwachting te voldoen. Je houdt van voorspelbaarheid. Je zorgt dat er voor jouw ideeën budgetten zijn en je maakt die netjes op. Je gaat niet eerder naar huis dan dat de doelstellingen voor die dag gehaald zijn. Je gruwelt van veranderingen en doet er alles aan deze buiten te sluiten. Als deze manier van werken jouw voorkeur geniet dan is ihomer zeker niet de juiste organisatie voor jou.

 

Binnen ihomer hebben wij niet zoveel met doelstellingen. Wij leven in het moment en accepteren dat de wereld verandert en dat wij daarin mee veranderen. In de afspraken die wij maken houden wij altijd ruimte voor voortschrijdend inzicht. Wij willen graag de uitdaging aan om mee te denken en zo een oplossing te maken die nodig is in plaats van een oplossing die gevraagd wordt. De ontwikkeling van onze organisatie beleven wij als de vaart van een luchtballon. Wij gaan daar waar de wind ons brengt en genieten met name van de weg.

Reden 14

Je bent een carrièretijger

Als echte carrièretijger ben jij met name bezig om jezelf te laten zien. Je staat graag in de spotlights en bent handig in het claimen van succes. Alles lijkt je van nature eenvoudig af te gaan en je rijgt de functietitels dan ook aan elkaar. Je bent competitief ingesteld en je houdt van winnen. Niet alleen op de markt, maar zeker ook intern deins je er niet voor terug om alles in het werk te stellen om dit voor elkaar te krijgen. Je carrière gaat als een komeet en je geniet van de afgunst die dat teweeg brengt. Als dit is waarvoor je elke dag je bed uitkomt is ihomer zeker niet de organisatie voor je.

 

Binnen ihomer doen wij niet aan functietitels en carrièreplanning. Wij zijn flexibel in de rol die wij in een project kunnen invullen. Dat kan per project verschillend zijn. Wij vinden het leuk om onszelf te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Wij doen dat altijd met en nooit ten koste van elkaar. Samen beter worden in ons vak is waar wij elke dag mee bezig zijn. Wij kennen geen hiërarchie in de organisatie en erkennen derhalve ook geen macht. Wij hebben respect voor kennis en ervaring en staan open voor nieuwe inzichten. Alles op basis van inhoud.

Reden 67

Je wilt onmisbaar zijn

Je brengt onmisbare kennis met je mee in je werk. Je bent een key resource zonder wiens inbreng de organisatie stil valt. Je vindt het heerlijk om anderen te helpen en daarmee jouw added value te laten zien. Je bent de welbekende spin in het web en kan derhalve niet op vakantie zonder je laptop mee te nemen. Als dit is wat jou drijft dan is ihomer zeker niet de organisatie om bij te werken.

Binnen ihomer geloven wij in jezelf misbaar maken. Kennis is er om te delen en daar maken wij ruim de tijd voor. Wij zorgen dat er altijd meerdere mensen meewerken aan de werkzaamheden die wij doen. Wij snappen dat wij niks nieuws kunnen doen zolang wij onmisbaar zijn op werkzaamheden uit het verleden. Ben je ook in staat zaken los te laten en iets nieuws op te pakken neem dan contact met ons op.

Reden 54

Je wilt een uurtje eerder weg

Het is bijna 5 december en de spanning thuis loopt op. Je hebt beloofd zeker op tijd thuis te zijn. Elk jaar krijg je hiervoor een uur eerder vrij, toch? Naarmate de tijd verstrijkt wordt je onzeker. Ze zullen het toch niet vergeten zijn? En als dan het verlossende bericht van ‘je baas’ komt krijg je eeneuforische gevoel van dankbaarheid. Wil je ook elk jaar dat euforisch gevoel op 5 december dan is ihomer niet de organisatie voor jou.

Wij, de mensen die samen ihomer vormen, bepalen zelf waar en wanneer we werken. De kans is dan ook groot dat wij op 5 december thuis werken en naast dat werk ook nog druk zijn met de laatste inkopen, rijmen en surprises. Wil jij ook zelf je tijd indelen en weet je de juiste balans te bewaken tussen werk en privé dan horen wij graag van je!

Reden 33

Je wilt rechtvaardigheid

Je wilt dat iedereen krijgt waar hij/zij recht op heeft; duidelijke regels, heldere afspraken, cao, personeelsgids, alles vastgelegd en tot 3 cijfers achter de komma doorgerekend. Zodat je zelf krijgt wat je verdient en zeker niks tekort komt ten opzichte van je collega’s. Eerlijk is eerlijk.

Bij ihomer zijn we transparant in wat iedereen verdient en krijgt. Sterker nog, we beslissen er gezamenlijk over. We leggen niks vast, meten niks en zijn al helemaal niet gebonden aan een cao. Dat bepalen we allemaal zelf. We lopen graag de gaten dicht voor elkaar, omdat wij erop vertrouwen dat ze dat ook voor mij doen; een voor allen, allen voor een.

Reden 83

Jij hebt een duidelijke scheiding tussen werk en privé nodig

Lekker vroeg je bed uit en door de file naar je werk. Om 9 uur op kantoor komen, een babbeltje bij de koffieautomaat, knallen tot de lunch, een ommetje om half 1, je tijd uitzitten tot een uur of 5 en, al aanschuivende in de file, omschakelen van de werkperikelen naar die dampende pan stamppot met worst die thuis voor je klaar staat. Als je deze duidelijke scheiding tussen werk en privé nodig hebt, dan is werken bij ihomer zeker niets voor jou.

Bij ihomer hechten we veel waarde aan de balans tussen werk en privé. Wij bepalen echter ook graag zelf waar en wanneer we werken. Wij zijn software engineers die zelf hun tijd indelen. Die samen een tandje bijzetten als de omstandigheden daar om vragen, maar elkaar ook zeker de tijd en ruimte gunnen als dat nodig is. Wij hebben geleerd de balans tussen werk en privé zelf te bewaken.

Reden 12

Jij bent een specialist

Jij bent de beste in jouw vakgebied. Extreem goed in wat je doet en een erkend expert op een klein deel van ons vakgebied. Jij voelt je het prettigst als je volledig de diepte in kunt gaan en jouw expertise kan laten gelden. Iedereen weet voor welke taak ze jou kunnen inschakelen; zodra er kennis noodzakelijk is die niet tot jouw specialisme behoort, roep je de hulp in van een collega zodat die het kan oplossen. Ben jij zo’n expert die niet de interesse heeft om verder te kijken dan zijn eigen specialisatie, dan is werken bij ihomer zeker niets voor jou.

Bij ihomer leren we iedere dag bij. Wij, de software engineers die samen ihomer vormen, staan open voor nieuwe ontwikkelingen en we oriënteren ons graag in de breedte. Hierdoor ontstaan oplossingen die we van tevoren niet hadden kunnen bedenken, maar die uiteindelijk wel perfect passen. Wij kijken altijd verder dan onze neus lang is en zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen.

Reden 66

Jij wilt altijd de beste zijn

Jij leeft om te winnen! In je werk net zo goed als op de tennisbaan of tijdens een spelletje Kolonisten. Competitie zit in jouw bloed en dat zullen je collega’s weten ook. Het gaat soms hard tegen hard, maar uiteindelijk weet jij mooie sier te maken met wat het team heeft bedacht. Met jouw tomeloze ambitie wil je bewijzen dat je de beste bent en je rust niet voordat je binnen het bedrijf de top op jouw vakgebied hebt bereikt. Als jij op zoek bent naar een werkomgeving waarin strijd de boventoon voert, dan is werken bij ihomer zeker niets voor jou.

Bij ihomer draait het om samenwerken, transparantie, het delen van kennis en het geven en ontvangen van feedback. Wij zijn software engineers met de ambitie om elke dag beter te worden. Samen. Iedere maand wordt er tijd ingeruimd om ervaringen en opgedane kennis te delen met de mensen met wie je samenwerkt. Zo leren we steeds weer bij en werken we gezamenlijk naar een hoger niveau.

Reden 34

Jij wilt een goede manager

Jij staat het meest in je kracht onder leiding van iemand die je aanstuurt en de verantwoordelijkheid op zich neemt. Iemand die je jouw punt op de horizon aanwijst en de plannen voor je uitrolt, zodat jij enkel nog je commitment hoeft te laten spreken. Je floreert bij duidelijke opdrachten, vast omlijnde taken en een heldere hiërarchie. Als jij niet houdt van out of the box-denken en graag werkt onder een sterke leidinggevende, dan is werken bij ihomer zeker niets voor jou.

Bij ihomer is iedereen manager. Of ontbreekt het juist aan management. Het is maar net hoe je het bekijkt. Wij, de software engineers die samen IHomer vormen, staan allemaal op gelijke voet en dat zorgt voor openheid en transparantie. Kantoorjargon is aan ons niet besteed; wij doen gewoon ons werk en dat doen we goed.

Wil je ook samen iets moois creëren?

koffie?