nl en

Elektrische voertuigen komen voortaan overal

ihomer verbindt laadpalen met de rest van de digitale wereld

Het eerste probleem van bestuurders van elektrische voertuigen: waar haal ik mijn elektriciteit vandaan? Gelukkig wordt wereldwijd gewerkt aan de uitrol van laadpalen waarmee het mogelijk wordt om overal ter wereld elektrische auto’s op te laden. Zo’n laadpaal moet dan wel kunnen ‘praten’ met andere systemen voor bijvoorbeeld de facturatie. ihomer speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van de koppeling tussen de laadpaal en backoffice-applicaties en tussen verschillende backoffice-systemen.

Projecten

Wereldwijde verschillen

We ontwikkelden een open en wereldwijd geaccepteerd protocol, OCPP, voor de communicatie tussen laadpalen en backoffice-systemen. Dat maakt een vrije keuze voor software en hardware mogelijk. OCPI zorgt voor een universele ontsluiting van informatie in diezelfde backoffice-systemen naar andere systemen. Informatie uitwisselen en facturen sturen wordt dan een stuk gemakkelijker en meer gericht op deze tijd.

Om een universeel product te kunnen maken, werken we nauw samen met partijen over de hele wereld. Bron: infopgraphic Elaad.nl
Eén van de grootste uitdagingen van dit moment: de internationale verschillen in energietarieven en regelgeving rond btw en accijnzen. Hoe doe je dat met een Nederlandse bestuurder die in Duitsland zijn auto oplaadt bij een laadpaal van een Frans bedrijf? Wie betaalt welke btw? Gelukkig kunnen we gebruik maken van de douane-experts bij ihomer.

De protocollen die we ontwikkelen

  • voor iedereen kosteloos toegankelijk;
  • eenvoudig te implementeren;
  • voorzien van een uitgebreide en heldere handleiding;
  • gemaakt door een onafhankelijke partij.

Inzicht

Inzicht in complexe systemen en dat simpel uit kunnen leggen is een absolute vereiste voor deze klus. Als we een wereldwijd toegankelijk protocol willen, moeten we het zo eenvoudig mogelijk maken. Daar zetten we onze enorme kennis en ervaring op het gebied van elektronische systemen voor in.

Voor iedereen en overal

Doordat we bij ihomer zelfstandig en flexibel werken, kunnen we gebruik maken van de expertise van IT’ers uit het hele land. Onze unieke organisatiestructuur maakt ook het samenwerken met ontwikkelaars uit de rest van de wereld gemakkelijk. We zijn bovendien niet afhankelijk van een overheid of een overkoepelend bedrijf. Dat maakt ons de ideale partij om laadpalen overal ter wereld voor iedereen toegankelijk te maken.

Wil je ook samen iets moois creëren?

koffie?