nl en

Een maatpak voor Maco

Van ‘aangiftefabriek’ naar complete dienstverlener: ook de software groeit mee

Maco Customs Service begon ooit als eenvoudig douanekantoor waar voornamelijk aangiftes verwerkt werden; een soort aangiftefabriek. Vele jaren en een Europese Unie later is Maco uitgegroeid tot complete dienstverlener op het gebied van alle logistieke, fiscale en administratieve zaken die bij internationaal verkeer komen kijken.

Projecten

Intussen waren de douaneprocessen geautomatiseerd, maar niet tot tevredenheid van Maco. Er was geregeld ruzie met de computer. De softwareprofessionals van ihomer hebben daarom voor Maco een aangiftesysteem op maat gemaakt: MCC.

Eindelijk een pak dat lekker zit
MCC hebben we in nauwe samenwerking met Maco ontwikkeld. De grootste uitdaging: gebruiksvriendelijkheid. Zowel de klanten als de medewerkers van Maco moesten snel en efficiënt de invoer- en uitvoeraangiftes kunnen doen. Het maatpak bleek uitstekend te passen!

Meer passende applicaties ontwikkeld!

  • btw-aangifte: eenvoudig en snel digitaal aangifte doen;
  • accijnsaangifte in België, Nederland en Duitsland, met voor ieder land een eigen output: online in België, pdf in Nederland, Excel in Duitsland;
  • een applicatie waarmee klanten direct digitaal een aangiftemachtiging naar Maco kunnen sturen (in plaats van per fax, post of e-mail).

We ontwikkelden ook een platform waarmee de klanten van Maco digitaal aangiften kunnen aanleveren in Excel-, xml- of tekstformaat. Met slimme software verrijken we die informatie alvorens deze naar de MCC-applicatie te sturen. Van één pakketje tot en met complete e-commercestromen van enkele duizenden per dag: de klanten van Maco kunnen eenvoudig en snel hun aangiftes doen.

Het blijft passen

Als softwareprofessionals van ihomer zijn we zo’n beetje de IT-afdeling van Maco. Vanaf het eerste idee tot en met ingebruikname van de software zijn we intensief betrokken bij de constante innovaties van Maco. Wat Maco ook doet, wij maken het maatpak altijd passend.

Vanaf het eerste idee

Wil je ook samen iets moois creëren?

koffie?