Terug naar ons werk

Zo geniet jij van zonnepanelen uit China en een tuinset uit Italië

Op een warme zomeravond zit je heerlijk in je tuin met een verfrissend biertje in je hand. Je neemt een slok en kijkt omhoog naar je dak waarop nieuwe zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Terwijl je geniet van het comfort van je nieuwe tuinset en de TV op de achtergrond aanstaat, besef je misschien niet dat deze producten een lange reis hebben afgelegd om bij jou thuis te belanden.

Je zonnepanelen zijn geproduceerd in China en zijn per container vanuit de haven van Shanghai naar de kade in Rotterdam verscheept. Je hebt ze besteld bij een installateur die de factuur en de track & trace code naar ons douane portaal heeft gestuurd. Vanaf dat moment heeft onze op maat gemaakte software het overgenomen.

Onze software heeft op basis van de verkregen documenten een aangifte gemaakt en ervoor gezorgd dat de douane al van tevoren op de hoogte was van de aankomst van de zonnepanelen. Hierdoor konden zij de panelen snel en gemakkelijk controleren. Gedurende de reis hield onze software jouw installateur constant op de hoogte van de aankomstdatum en de stappen die nodig waren om de goederen in handen te krijgen. Zo wist de installateur precies wanneer hij de producten kon verwachten en kon hij zijn werkplanning hierop afstemmen.

Toen de douane de panelen vrijgaf, kreeg de expediteur een seintje van onze software om de goederen op te halen van de kade en het transport naar de eindbestemming in orde te maken. Zo kwamen de zonnepanelen uiteindelijk bij jou terecht en kon jij genieten van de voordelen van duurzame energie.

Maar niet alleen voor de zonnepanelen heeft onze software gezorgd dat ze op een efficiënte en legale manier in Nederland terecht kwamen. Ook jouw verfrissende biertje – gebrouwen in Mexico – en de comfortabele tuinset – gemaakt in Italië – zijn dankzij onze software zonder problemen geïmporteerd. Zo kun jij zorgeloos genieten van deze internationale producten, wetende dat onze software ervoor heeft gezorgd dat alles volgens de regels en met de juiste accijnzen hier is gekomen.

Het hoe?

Met tientallen jaren ervaring in de logistieke markt denken wij enthousiast mee over wat er binnen gestelde tijd en budgetten mogelijk is om jouw doelen te behalen. Onze langdurige relaties, zoals die met Maco SGS sinds 2009, zijn voor ons de kroon op ons werk. Wij denken mee over de vraag hoe automatisering hen het beste kan helpen om processen optimaal op elkaar aan te laten sluiten; van douane inklaring, verwerking van accijnzen tot een volledig geautomatiseerde API waarmee met klanten gecommuniceerd kan worden.

Dit doen we onder andere met onze kennis van:

  • DMS
  • NCTS
  • EMCS
  • Single Window
  • PLDA
  • IDMS
  • AES
  • NVWA client import/export
  • Portbase
Meer weten? Druk op het koffie kopje rechtsboven in het scherm!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.