Terug naar ons werk
Waarbij de patiëntgegevens eerder bij het ziekenhuis zijn dan de patiënt

Wanneer elke seconde telt

Je bent onderweg naar huis na een gezellige avond board-games spelen bij vrienden. “Dit moeten we vaker doen” zegt je partner terwijl jullie de provinciale weg opdraaien. Glimlachend kijk je naar rechts, maar in je ooghoek zie je ineens een tegenligger op de verkeerde weghelft. REMMEN! Door een verkeerde stuurbeweging vliegt de auto de berm in, en slaat over de kop.

Langzaam kom je bij en hoor je de sirenes op de achtergrond, twee ambulances en politie zijn opgeroepen en zijn met man en macht bezig jullie te bevrijden uit de auto. Je partner is gelukkig ongedeerd maar zelf voel je een drukkend gevoel onder je schouder. Je wordt met de brancard in de ambulance gehesen, op naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Onderweg worden allerlei metingen gedaan en vragen gesteld, je komt niet goed uit je woorden en kan enkel nog wijzen naar de pijn. De ambulanceverpleegkundige heeft een hartfilmpje (ECG) gemaakt en verstuurt deze inclusief alle verzamelde informatie alvast richting het ziekenhuis.

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) komt de informatie vanuit de ambulance digitaal binnen en wordt het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het ziekenhuis geraadpleegd. Op de SEH worden alvast voorbereidingen getroffen en kan er al begonnen worden met een behandelplan. Ook wordt de professionele samenvatting opgevraagd van jouw eigen huisarts. Hierin staat dat je allergisch bent voor narcosemiddelen. De arts op de SEH past meteen zijn behandelplan aan en staat klaar om je op te vangen. Direct kan de juiste behandeling uitgevoerd worden en je krijgt de beste zorg doordat de juiste informatie op tijd beschikbaar is.

Het hoe?

We komen er liever niet mee in aanraking en weten vaak niet wat er allemaal bij komt kijken. Maar als het dan toch gebeurt, moeten we er blind op kunnen vertrouwen. Met ons softwareproduct AZN Connect bieden wij de oplossing, het zorgt voor digitale en directe inzage in ambulance-informatie, waardoor medewerkers en artsen op de spoedeisende hulp snel en nauwkeurig geïnformeerd worden over de patiënt. Dankzij de real-time updates tijdens de ambulancerit, hebben zij altijd beschikking over een overzichtelijk dossier met persoonlijke gegevens, metingen en toegediende medicatie. AZN Connect heeft standaard koppelingen voor de meest gangbare systemen binnen de zorg. Ook maakt AZN Connect gebruik van de gestandaardiseerde berichtuitwisseling volgens HL7 en communiceren wij met zowel het LSDV als het LSP.

Meer informatie? Kijk op aznconnect.nl of neem contact op met Coen Kniknie via +31624531745

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.